In de omgeving vindt u verschillende pareltjes zoals o.a; watervallen, schommels op bergtoppen, leuke barretjes en kerken.

Het is een kwartiertje lopen en dus meteen een lekkere ochtend wandeling.

Verder heb je met warm weer ook een aantal natuurlijke zwembaden in de nabije omgeving zoals fragas de são Simão en Ana Avis.

 

Voor de cultuursnuivers onder de gasten zijn er tal van steden met mooie architectuur en geschiedenis te vinden waar je dagen lang doorheen kunt struinen.

Zo heb je ruim een half uur noordwaarts Coimbra. De stad die bekend staat als een studentenstad.

Conimbriga met de Romeinse opgravingen is van oorsprong het hart van Coimbra en zeer de moeite waard te bezoeken.

Dit is mooi te combineren met een bezoek aan Mosteiro de Santa Clara-a-Nova., waar de tombe van Santa Clara te bezichtigen is.

En zo zijn er in de buurt van Coimbra nog een aantal prachtige cultuur plekken te bezoeken, zeker genoeg voor een paar dagen. 

 

Zak je een half uur rijden naar het zuiden af dan beland je in Tomar, de tempeliersstad met zijn Convento de cristo.

Ter hoogte van Tomar zijn plaatsen zoals Batalha en Fatima te vinden. In Batalha vind je de Mosteiro da Batalha, en Fátima staat bekend als bedevaartsoord waar jaarlijks duizenden bedevaartgangers hun weg te voet naartoe vinden.

Kortom, of je nu de rust, natuur of cultuur opzoekt, vanuit Raposeira kun je alle kanten op en is er voor iedereen wel iets te beleven.

Mário en Mika helpen je graag bij het uitzoeken van de voor jou geschikte uitjes in de omgeving.